Äta som hobby – foodies

Fenomenet foodies återkommer då och då i media. För inte så länge sedan så sändes en dokumentär på SVT play som just hette “Foodies” och visade hur vanliga människor sparade och jobbade hårt för att kunna åka runt i världen och äta på de finaste och högst rankade restaurangerna just nu. Vilka är då foodies? Det är matbloggare som med sina bloggplattformar skapar ett enormt intresse runt vilka restauranger de besöker och vad de tycker om matupplevelsen.

De flesta restauranger är något vi vanliga människor aldrig kommer i närheten av. Men det utmanande med dokumentären Foodies är att det ändå är ganska vanliga människor, nåja några har ett ganska rejält kapital sen innan, som åker runt och provar de mest exklusiva ställena i hela världen. När guide Michelin släpper sina nya stjärnor så kan du räkna med att det sitter foodies redo för att boka ett bord.

Fine dine i Sverige – vilka restauranger finns?

Sverige fick alldeles nyligen sin första restaurang med 3 stjärnor i den berömda Guide Michelin. Det var Franzén i Stockholm som blev belönade med den högsta och mest åtråvärda rankningen en restaurang kan ha. I DN så hade man precis innan utmärkelsen gett lite av en sågning av restaurangen då DN´s recensent tyckte att vissa delar var onödigt dyrt som till exempel champagnen som erbjöds innan maten och som ej ingick i dryckespaketet. Man tyckte också att upplevelsen stördes av städning i köket. Men allt sådant måste ha varit som bortblåst då recensenterna från Guide Michelin kom för att besöka krogen för deras betyg var det högsta och Frantzén kunde lite senare stoltsera med 3 stjärnor i Guide Michelin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *